Romania va beneficia de cea mai nouă configurație Patriot

Patriot Romania Lead

Patriot este cel mai avansat sistem de apărare anti-aerian din lume, eficiența acestuia fiind demonstrată în timpul conflictelor armate.

Patriot salvează vieți

Fiind cel avansat sistem de apărare anti-aeriană și anti-rachetă disponibil în prezent, Patriot este alegerea celor mai bine pregătite țări din punct de vedere militar din lume. Amenințările aeriene sunt în continuă evoluție, iar Patriot și-a îmbunătățit constant capacitatea de a fi mereu cu un pas înaintea acestora. Modernizat constant încă de la lansare, astăzi sistemul anti-rachetă Patriot protejează împotriva întregului spectru de amenințări provenite pe calea aerului.

Ce este Patriot?

România achiziționează configurația 3+, cea mai avansată versiune disponibilă în ceea ce privește componentele software și hardware, echipamentul de suprafață și rachetele în sine.

Noile sisteme Patriot care vor sosi în România protejează împotriva aeronavelor, rachetelor de croazieră și dronelor. Patriot este cel mai testat sistem dovedit în luptă și a fost folosit în situații de conflict în jurul lumii pentru a proteja de amenințări atât soldați și civili, cât și infrastructura vitală.

Consecvență în testare și optimizare

Patriot a adoptat în permanență noi tehnologii pentru a putea fi înaintea amenințărilor tot mai elaborate. În consecință, marea parte a sistemului a fost modernizată în totalitate pe parcursul ultimelor două decade.

Ca rezultat al îmbunătățirilor și optimizărilor, Patriot este astăzi un sistem avansat, modern și capabil de a preîntâmpina orice provocare. „Nu aș fi astăzi aici dacă Patriot nu ar funcționa exact așa cum este prezentat, iar asta se datorează multor teste și perfecționări făcute pe timp de pace” spune veteranul de aviație Joe DeAntona, Vicepreședinte și Business Development Director pentru Sisteme Integrate de Apărare la Raytheon. „Eu sunt mărturia vie a eficienței acestor teste”, mai spune acesta.

Folosește același nume și are același scop de bază ca în conflictul din Golf, însă în acest moment nu mai există nicio asemănare între vechiul și noul Patriot. Acest lucru este posibil pentru că arhitectura Patriot este flexibilă și are un design care îi permite să fie modernizat în permanent.

Last Updated: 02/26/2018