Beneficiile membrilor

Cunoașterea înseamnă putere: țările partenere Patriot învață din zeci de ani de expertiză

patriot battery

Patriot este cel mai avansat sistem de apărare anti-aerian din lume, eficiența acestuia fiind demonstrată în timpul conflictelor armate.

Este unul dintre cele mai exclusiviste cluburi din lume.

Accesul este automat pentru orice țară care deține sistemul de apărare Patriot. Iar calitatea de membru presupune învățare continuă, bazată pe informații reale generate de cele peste 2.500 de teste, lansări anuale de rachete, numeroase exerciții de instruire și lansări care au loc continuu într-o gamă diversă de condiții operaționale și de mediu.

„Să fii membru al modelului de Soluții Globale Patriot nu se rezumă doar la cea mai avansată tehnologie pentru apărare anti-aeriană”, spune Jose Alicea, Manager al programului international de servicii de inginerie Raytheon. „Țările cooperează și în ceea ce privește finanțarea, schimbul de cunoștințe și acordarea votului pentru următoarele inovații tehnologice”.

Pentru 13 țări, a deține un sistem Patriot este un bilet de acces atât la un consiliu select de experți în apărare, cât și la posibilitatea de a contribui la modernizarea continuă a sistemului Patriot.

„Este vital să adăugăm constant noi funcționalități la sistemul Patriot, pentru a fi cu un pas înaintea amenințărilor globale”, a spus Bill Blake, Director operațiuni și integrare Patriot.

Patriot este baza apărării anti-aeriene pentru SUA și alte 12 țări aliate din Europa, Cercul Pacificului și Orientul Mijlociu. Țările membre îmbunătățesc sistemul în mod regulat astfel încât să aibă permanent cele mai avansate configurații Patriot. Republica Coreea a anunțat că în curând își va reînnoi inventarul Patriot. Arabia Saudită a spus că va investi peste 2 miliarde de dolari în noi unități de lansare Patriot, iar guvernul Poloniei a ales Patriot pentru sistemul său de apărare anti-aeriană cu rază medie de acțiune.

„În orice moment, avem în lucru tehnologii aflate în diferite stagii de maturitate”, a spus Blake. „Pe măsură ce sunt testate și certificate pentru uz operațional, țările pot achiziționa aceste noi capabilități pentru a-și îmbunătăți propriile sisteme. Țările finanțează proiectele de modernizare Patriot proporțional cu numărul sistemelor pe care îl dețin, astfel încât să poată obține sisteme mai bune la un preț semnificativ mai avantajos față decât ar costa o achiziție nouă.”

Procesul de dezvoltare al Patriot este planificat la întâlnirea anuală a Programului Internațional de Servicii de Inginerie. Încă din 1992, oficiali ai armatei din țările partenere Patriot se adună la acest eveniment pentru a schimba informații și a aproba bugetul pentru noile investiții în tehnologie. Acest eveniment permite oficialilor să intre în detaliu cu privire la tot ce înseamnă Patriot. Ei revizuiesc priorități comune și trec prin agenda specifică fiecărei țări, împreună cu omologii lor din guvernul American.

„Aceste întâlniri sunt oportunități excelente de a afla lucruri direct de la clienții noștri,” a spus Alicea. „Ca fost soldat, înțeleg dorința lor de a se asigura că armatele lor au tot ce este necesar pentru a avea succes în folosirea acestui sistem”.

De asemenea, grupul beneficiază și de schimbul de cunoștințe operaționale și de bune practici.

„În orice moment, undeva în lume este lansată o rachetă Patriot,” a spus Tim Zeier, director Patriot Domestic Ground Programs. „Țările care utilizează sistemul nostru primesc o multitudine de date de fiabilitate și de performanță de la misiuni reale din diferite regiuni ale globului. Participarea internațională joacă un rol uriaș, fiecare lansare generând noi informații utile pentru îmbunătățirea sistemului”.

Tehnologia Patriot a evoluat mult peste sistemele achiziționate inițial de SUA și de alte țări.

„Datorită acestui grup de lucru, suntem cu mult peste sistemele Patriot pe care credeați că le știți”, a spus Alicea. „ În ultimii 20 de ani, grupul a finanțat cu miliarde de dolari costuri de inginerie non-recurente. Membrii acestuia continuă să evalueze noi funcționalități și planuri de îmbunătățire, noi tehnologii fiiind deja în lucru”.

Published On: 05/06/2015
Last Updated: 02/26/2018