Romania va contribui la producția și mentenanța sistemelor Patriot

Beneficiile economice generate de sistemele Patriot

Romania va contribui la producția și mentenanța sistemelor Patriot

Patriot este cel mai avansat sistem de apărare anti-aerian din lume, eficiența acestuia fiind demonstrată în timpul conflictelor armate.

Achiziția sistemelor pur defensive Patriot va oferi Armatei Române capacitatea de a-și proteja suveranitatea și de a-și îndeplini angajamentele NATO, dar și șansa de a-și moderniza industria de apărare prin implementarea de tehnologie nouă.

Partenerii NATO de pe întreg continentul se pregătesc să adauge niveluri adiționale propriilor strategii de apărare și își îmbunătățesc compentențele militare. Odată cu intrarea în comunitatea Patriot, România își accelerează eforturile de modernizare a capabilităților integrate de apărare antiaeriană și anti-rachetă.

Printre beneficiile apartenenței la această comunitate în creștere se numără și costurile reduse datorită serviciilor comune de mentenanță și testare. Recunoscut drept unul dintre cele mai exclusiviste cluburi din lume, Parteneriatul Patriot este format din 14 țări care au investit miliarde de dolari în costuri non-recurente de inginerie pentru sistem, investiții de care România va beneficia imediat.

Angajamentul Raytheon în România

În acest moment, echipa Raytheon, alături de autoritățile române și industria de apărare a țării discută în vederea finalizării planurilor de colaborare industrială. Compania a semnat deja un Memorandum de Înțelegere cu Aerostar Bacău pentru producția și mentenanța celor 7 sisteme Patriot care vor fi livrate României.

Prin transferul de tehnologie, ambele maluri ale Atlanticului colaborează pentru obținerea celor mai bune soluții. Astfel de parteneriate ajută la consolidarea implicării companiei Raytheon în industria de apărare europeană și deschide calea spre oportunități globale pentru partenerii locali. Raytheon are deja 2500 de angajați în Europa, două treimi din furnizorii internaționali fiind localizați pe continentul nostru.

“Noile sisteme Patriot pe care le veți vedea sunt cele mai avansate sisteme de apărare anti-rachetă din lume. Suntem hotărâți să ne dezvoltăm împreună. Vă vom livra cel mai bun sistem din lume și vom crește împreună cu industria locală a României”, a declarat William Schmieder, Președinte Raytheon Europe la semnarea Memorandumului de Înțelegere cu Aerostar.

Acest nou parteneriat va ajuta la livrarea unor soluții complexe și eficiente, elaborate pe baza capabilităților testate Patriot și a experienței cuprinzătoare a companiei Raytheon în apărare și inovație.

Published On: 01/06/2018
Last Updated: 02/26/2018