Raytheon emite către Aerostar o cerere de ofertă de lucrări pentru Patriot™

Acesta este doar începutul parteneriatului Raytheon cu industria românească de apărare

Romanian aerostar

Patriot este cel mai avansat sistem de apărare anti-aerian din lume, eficiența acestuia fiind demonstrată în timpul conflictelor armate.

Industria românească de apărare este din ce în ce mai aproape de primele lucrări pentru sistemul de apărare antiaeriană și anti-rachetă Patriot. Compania Raytheon a emis o cerere de ofertă către Aerostar S.A. pentru mai multe informații despre piese prelucrate și piese mecanice pentru radarul Patriot care ar putea fi fabricate la Bacău.

„Această cerere de ofertă este o oportunitate pentru Aerostar de a furniza componente atât pentru sistemele Patriot destinate României, cât și pentru inventarul global de sisteme Patriot” a spus Tom Laliberty, vicepreședinte Apărare Integrată Antiaeriană și Anti-rachetă din cadrul diviziei Raytheon Sisteme Integrate de Apărare. „Peste 220 de unități Patriot aflate în proprietatea a 14 națiuni, inclusiv România, reprezintă o piață foarte mare și o oportunitate de export foarte bună pentru industria de apărare românească.”

În octombrie 2017, Raytheon a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Aerostar S.A, compania aflându-se în momentul de față în proces de negociere pentru semnarea de noi Memorandumuri de Înțelegere cu mai multe companii românești.

„Aerostar își dorește să aprofundeze colaborarea cu Raytheon și să aibă oportunitatea de a contribui la fabricarea sistemelor Patriot pe care le va avea România”, spune Grigore Filip, Președinte și Director General Aerostar.

Soluțiile Globale Patriot de la Raytheon reprezintă cel mai avansat sistem tactic antiaerian și anti-rachetă din lume, care oferă protecție împotriva unui număr mare de amenințări actuale, inclusiv aeronave, rachete tactice balistice, rachete de croazieră și vehicule aeriene autonome.

„Aceasta cerere de ofertă este doar începutul unui parteneriat pe termen lung între Raytheon și România”, spune Mike Ellison, Country Manager Raytheon România. „Lucrând îndeaproape cu industria românească de apărare, Raytheon va crea locuri de muncă atât în România, cât și în Statele Unite, contribuind astfel la consolidarea relațiilor dintre țările noastre”.

Last Updated: 02/28/2018